min första chokladpaj.
2010-08-25 ♥ 20:59:30




Prima Chokladpaj
Botten
300g Digestivekex
3/4 dl Strösocker
3 msk Kakao
150g smält Smör
Fyllning
1 burk Kondenserad Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
100g Mörk Choklad
100g Mjölkchoklad
Gör så här
Botten: Mixa kakorna till ett finfint pulver.
Rör i sockret, kakaon och smöret i kakpulvret och blanda om.
Tryck ut kexbotten i en pajform, se till att trycka ut smeten upp i kanterna.
Grädda botten i 180 grader, ca 15 minuter.
Fyllning: Koka upp den kondenserade mjölken under ständig omrörimg.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa i chokladen och vaniljsockret i den kondenserade mjölken.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Förvara pajen svalt, men inte för kallt.
Kommentarer
Postat av: Leifnikita
Great site. Good info
Trackback